Wij. de vrijwilligers van het Mantelzorg Café Soest, zijn trots vanaf januari 2018 een speciaal café te hebben voor mantelzorgers. Onderaan deze pagina stellen we ons graag aan u voor. Het café is een plek waar mantelzorgers met gelijkgestemden bijeenkomen. Hun verhalen delen en thema’s besproken worden. Juist met andere mantelzorgers praten over wat je bezig houdt is fijn en belangrijk. Zij begrijpen precies wat je bedoelt en hoe het voelt. Dat geeft herkenning en erkenning.

Zie voor thema’s en data in de komende periode, de pagina Thema’s.

Medewerkers

Amanda Minkema

Ik ben Amanda Minkema, initiator en coördinator van het café. Vanuit mijn eigen ervaring als mantelzorger en als professional in de ondersteuning van mantelzorgers (begeleider van contactgroepen en trainer/coach van cursussen voor mantelzorgers) heb ik een goed beeld van de soms veeleisende situaties waar mantelzorgers mee te maken hebben.

Met andere mantelzorgers samen zijn en praten, helpt en geeft een positieve impuls. Voor mij reden om het Mantelzorg Café Soest als vrijwilliger, met financiëlesteun van de gemeente Soest, te starten. Eerst alleen, later met mijn gewaardeerde collega’s. Mantelzorgers steunen bij hun mooie maar ook soms zware taak is mijn passie.

Carla Jongma

Mijn naam is Carla Jongma, sinds 2019 als vrijwilliger betrokken bij het Mantelzorg Café. Ik ben opgeleid als verpleegkundige en heb zelf jaren intensief mantelzorg verleend. Daardoor heb ik ervaren hoe lastig het is je weg in het huidige zorglandschap te vinden met al zijn instanties en regelingen. Dat heeft mij ertoe gebracht om een opleiding tot Mantelzorgmakelaar te volgen.

Nu ondersteun ik mantelzorgers door samen te kijken naar de zorgsituatie, waar is behoefte aan? Ik geef uitleg over hulpmogelijkheden, procedures en wetgeving. En zo neem ik in goed overleg regelzaken uit handen. En dat geeft rust en ruimte.

Daarnaast werk ik als Individueel Begeleider Thuis bij clienten met de diagnose Dementie. Zo probeer ik de client een paar gezellige uurtjes te bezorgen en tegelijkertijd de mantelzorger eventjes te ontlasten.

Wilbert Venroij

Wilbert Venroij is mijn naam en ik woon in Soesterberg. Vanaf het begin als vrijwilliger betrokken bij het Mantelzorg Café.

Mijn werk in de ICT ging naar lage lonen landen en ik was 60. De opleiding Mantelzorgmakelaar / Casemanager Mantelzorg kwam op mijn weg. Daarna volgde ik de opleiding Professioneel Coach.

Als mantelzorger ervaar ik hoe moeilijk het is om de juiste mogelijkheden te vinden voor de mantelzorger, de zorgvrager en het eventuele gezin. Wat is er mogelijk in de woongemeente en de betrokken (zorg)organisaties. Vervolgens, hoe regel ik het?

Ik doe vrijwilligerswerk, naast het mantelzorgen voor mijn familie. Onder ander heb ik gewerkt voor Mantelzorg.nl en een opstartende dagbestedingsorganisatie.