INFORMATIEAVONDEN OVER OMGAAN MET HERSENLETSEL

Tijdens de informatieavonden op 10 oktober en 21 november 2023 gaan we graag met u in gesprek over wat NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) is en wat het in uw leven kan betekenen.

De bijeenkomst op 10 oktober heeft als titel “Als je hersenen overstromen“.

Veel mensen met hersenletsel hebben last van overprikkeling. Ze worden overspoeld door geluiden, beelden of andere prikkels van buitenaf. Of door interne prikkels als pijn of terugkerende gedachtes. Hoe je moet reageren op deze prikkels is vaak lastig. Ook wat de informatie die je krijgt nou precies betekent. Een behandeling is er niet voor overprikkeling. Wel kunnen we mensen met hersenletsel leren ermee om te gaan en hoe je als mantelzorger je naaste hierbij kunt ondersteunen.

Tijdens de informatieavond op 10 oktober 2023 komt neuropsycholoog Arno Prinsen ons meenemen in een korte workshop over “als je hersenen overstromen”.

De bijeenkomst van 21 november 2023 zal gaan over “NAH en de Veranderde Relatie”. Coach/trainer Amanda Minkema gaat aan de hand van praktijkvoorbeelden met de bezoekers in op de effecten van NAH op de onderlinge relatie. We benoemen met elkaar wat er speelt, wat dat met ons doet en hoe we daar het beste mee om kunnen gaan.

De organisatie InteraktContour is gespecialiseerd in de behandeling en ondersteuning van en bij hersenletsel. Mantelzorg Café Soest richt zich op de ondersteuning van mantelzorgers. We starten met de inhoud van het specifieke onderwerp, waarna we uit elkaar gaan in een groep voor mensen met hersenletsel en een groep mantelzorgers en naasten. Door de groepen te scheiden maken we het mogelijk dat iedereen makkelijker kan praten over situaties die je wilt delen met mensen in een zelfde (zorg)situatie.

Aanmelden kan via het contactformulier van deze website.

Er zijn in het najaar van 2023 twee informatieavonden in het NAH Café voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH), hun mantelzorgers en hun omgeving, familie en vrienden.

  • Wanneer: dinsdagavond 10 oktober en 21 november 2023
  • Tijd: 19.30 tot 21.15 uur (Inloop vanaf 19.15 uur)
  • Waar: In de grote zaal van Cultureel en Congres Centrum De Rank, Soesterbergsestraat 18, Soest
  • Toegang: Gratis! S.v.p. vooraf aanmelden.